Workshops og retreats

En god måde at arbejde i dybden med sin yogapraksis på er at deltage i en workshop eller tage på retreat. Fælles for de to former for undervisning er, at de tilbyder et kortere eller længere intensivt forløb, ofte med daglig yogapraksis, hvor der er mere tid til at fordybe sig i sin træning end der typisk er, hvis man fx er bundet af de 60-90 minutter, en lektion i et fitness-center typisk varer.

Der findes en række etablerede workshops, som hver har deres eget særlige præg. En af disse er den årligt tilbagevendende workshop med Lino Miele og Tina Pizzamenti i Kovalam Beach i Kerala, Sydindien, december og januar, som hvert år tiltrækker folk fra hele verden. Stemningen på disse workshops er intens og temmelig ortodoks. Er man til den lettere stemning med højt informationsniveau kan de forholdsvis hyppige workshops med bl.a. finske gæstelærere på Christianshavn varmt anbefales.

Et retreat indebærer ofte en rejse, gerne til udlandet, hvor man foruden selve yogapraksis også har mulighed for at leve efter andre aspekter af den yogiske tilværelse, hvis man har lyst, fx ved at holde sig til vegetarisk kost.

På disse sider findes dels en oversigt over udvalgte, kommende workshops og retreats, dels en række billeder og rejsebreve fra allerede afholdte danske og internationale workshops.

seneste opdatering:
15.09.2005