Udstyr

Det kræver ikke mange rekvisitter at dyrke astanga-yoga. I princippet kan man klare sig med et gulv, men det er de færreste, der er hårdhudede nok til ikke at nøjes med dette. Der findes mange forskellige måtter at vælge mellem, og i sidste ende er det nok mest smag og behag, der afgør valget. Du kan købe måtter på de fleste yoga-skoler og på nettet.

Økologiske yogamåtter fra ecoYoga
Som noget nyt kan du også bestille yogamåtter direkte fra www.astanga-yoga.dk. Det drejer sig i første omgang om de økologiske og skridsikre måtter fra ecoYoga. Måtterne er fremstillet i Storbritannien uden brug af unødvendige kemiske stoffer, så når du træner på den kan du være sikker på, at du ikke optager ftalater og andet skidt fra måtten gennem huden. Desuden kan du træne i god samvittighed og være sikker på, at ingen er blevet udsat for skadelige stoffer under fremstillingen af måtten eller at nogen vil blive syge af de stoffer, som måtten bliver til, når den engang skal smides væk.

Måtterne er fremstillet i slidstærkt naturgummi, måler 183 x 63,5 cm og er 4 mm tykke. På oversiden af måtten er indlagt nogle fibre, som gør, at man står utrolig godt fast, også selvom man sveder. Måtten kan maskinvaskes (30°) men tåler ikke tørretumbling.

Pris og bestilling
Måtterne koster 398 kr. pr. styk (plus 59 kr. i porto) og kan bestilles hos Naturesource her.

Naturesource forhandler foruden økologiske måtter bl.a. ayurvediske produkter. Læs mere om dem her.

Andre måtter
Eskil forhandler den super lækre "Manduka"-måtte. Måtten er yderst slidstærk og giver et meget stabilt underlag for din yogapraksis. Desuden er måtten EcoTex-testet, så du kan være sikker på, at den ikke afgiver sundhedsskadelige stoffer når du træner på den.
Du kan købe måtten hos Eskil via hans netbutik www.kostbutikken.dk.


seneste opdatering:
07.09.2006
til forsiden