Workshops 2007

Stefan Engström, Kadermo, Finland, 6.-12. april 2007

Stefan Engström, YogaMudra, 13.-19. april 2007


Workshop med Stefan Engström på Kadermo i Finland,
6.-12. april 2007

På Stefan Engströms fødeø Kadermo i den Sydfinske skærgård nær byen Hanko (Hangö) har han ombygget sine forfædres bådeværksteder til et mindre yoga-retreat-center. Foruden en yogasal i to etager findes bl.a. en meget lille (men meget hyggelig og argentinsk inspireret) café og - selvfølgelig - en sauna.

Påske-retreatet har længe været en årligt tilbagevendende begivenhed, som skyder yogasæsonen i gang på den lille ø. Alt i alt er det en forlænget weekend, så hvis ikke man alligevel lige er i Finland kan det måske være lidt meget at tage afsted for. Omvent er det et rart lille åndehul hvis man har en hektisk hverdag, og hvis ikke man er ked af is og sne er der også mange naturoplevelser at hente.

Programmet er som det vist altid er på Stefans workshops på øen: Morgenpraksis efterfulgt af brunch, derpå karma-yoga (typisk opvask), og om eftermiddagen teknikklasser, yin yoga og pranayama. Om aftenen er der ofte sauna eller hvad man nu ellers finder på.


Workshop med Stefan Engström i YogaMudra,
13.-19. april 2007

Stefan var i pædagogisk topform ved denne workshop. Jeg synes godt at jeg kan tillade mig at sige det, for jeg har hørt ham fortælle om de fleste af emnerne rigtig mange gange, efterhånden, og jeg synes, at hans forklaringer bliver klarere og klarere. Blandt de berørte emner i løbet af weekenden var:

  •  yin yoga - hvad er det og hvordan virker det?
  •  astanga-yogaens otte dele
  •  praktisk anatomi - sådan træner du astanga-yoga i mange år uden at komme galt afsted
  •  vi samavritti pranayama - sådan kommer du i gang

... og meget, meget mere. I modsætning til det meget fåmælte finske publikum på workshoppen i påsken var der masser af interessante og gode spørgsmål fra salen; Stefan tog disse spørgsmål meget alvorligt, og de fik ham til at dykke længere ned i stoffet end han tit når.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg (endnu en gang) er meget begejstret for Stefans åbne, eksperimenterende, udogmatiske og fordomsfri tilgang til yoga. Jeg håber, at workshoppens øvrige deltagere var lige så begejstrede som jeg, selvom sådan en weekend nemt kan opleves som meget videnstung og intens.

 

seneste opdatering:
29.04.2007