Workshops 2005

Stefan Engström, Christianshavn, 10.-15. marts 2005

Michael Stone, Christianshavn, 27.-29. maj 2005

Stefan Engström, Christianshavn, 4.-10. november 2005

Thomas, Birte og Grete, Herlev, 12.-13. november 2005


Workshop med Stefan Engström i København,
10.-15. marts 2005

Ligesom sidste år gæstede den finske instruktør Stefan Engström YogaMudra på Christianshavn dette forår. Man kan jo kun håbe på, at dette er starten på en tradition, for Stefans næsten utrættelige strøm af information om både den fysiske praksis, om filosofi, yogahistorie, pranayama mv. var igen en berigende oplevelse.
Med udgangspunkt i nogle betragtninger over forskellen på indisk og vestlig anatomi, som opstår på grund af den massivt forskellige måde at anvende kroppen på i det daglige, introducerede han under overskriften Yin Yoga en række bindevævsbearbejdende stillinger, fortrinsvis med det sigte at forøge fleksionen og den laterale rotation af lårbenet i forhold til bækkenet. Denne teknik skulle bl.a. kunne hjælpe os, der har lidt vanskeligt ved stillinger som kurmasana og supta kurmasana. Derudover blev hovedtrækkene af yogahistorien - således som den opfattes af inderne - gennemgået, og som sidste år introducerede Stefan pranayamateknikken vi samavrtti.

Miles og TanjaKranti


Workshop med Michael Stone i København,
27.-29. maj 2005

I folængelse af teachers training-workshoppen med Mark Darby afholdt YogaMudra på Christianshavn en Sutra-workshop med Michael Stone, en mangeårig elev af Richard Freeman. Workshoppen tog afsæt i Chip Hartranfts oversættelse af Patañjalis Yoga Sutraer fra sanskrit til engelsk og dækkede en bred vifte af yogafilosofiens eller yogapsykologiens emner. Herunder blev det bl.a. berørt hvad det egentlig er, yoga går ud på, hvad yoga tilbyder og hvordan og hvad yogaens endemål er. Undervejs blev der også plads til lidt praktiske øvelser, som bl.a. søgte at klarlægge forholdet mellem stillingerne og prana/apana, vinyasa og pranayama.

Michael Stones utroligt dybtgående viden om yoga og eminente evne til at fortælle en god historie gjorde det til en fantastisk berigende oplevelse, som var så kompakt, at vi må håbe, at han finder vejen forbi Danmark en anden gang og følger op på workshoppen.


Workshop med Stefan Engström i København,
4.-10. november 2005

For os, der er store fans af Stefan og Stefans workshops, var hans andet besøg i år en kærkommen lejlighed til at få frisket teknik, kropsforståelse og pranayama op. Ved denne lejlighed gav Stefan desuden et interview, som vil blive tilgængeligt på denne side så snart det er blevet transskriberet.


Workshop med Thomas, Grete og Birte i Herlev,
12.-13. november 2005

Denne workshop havde som formål at forsøge at belyse kroppen fra tre forskellige praktiske eller teoretiske synspunkter, for derigennem at give et klarere indblik i, hvad det er vi arbejder med, når vi praktiserer yogastillinger.
Foruden praktisk yoga var indgangsvinklerne desuden anatomi (med hovedvægten på kompression og de problemstillinger, der opstår, når kroppens bevægelsesfrihed er begrænset af henholdsvids muskelspændinger, bindevæv og knoglebygning), og udover det gav Grete en introduktion til massage og massageteknik, som desuden havde den bonus-effekt, at alle deltagere fik masseret de ømme yogamuskler. Birte fremtryllede med vanlig excellence catering fra køkkenet. Og kage. Og at dømme efter de mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne var det et stort hit, som vi glæder os til at gentage i januar.seneste opdatering:
18.11.2005