Workshops 2004

Lino, Tina og Gwendoline, Kovalam Beach, Sydindien, december 2003-januar 2004

Susanna og Petri, Kovalam Beach, februar 2004

Stefan Engström, Christianshavn, april 2004

Mark Darby. Christianshavn, 1.-7. august 2004


Workshop med Lino, Gwendoline og Tina i Kovalam,
december 2003-januar 2004

Traditionen tro afholdt Lino, Gwendoline og Tina en to måneder lang workshop i Kovalam, Sydindien. Som sidste år fandt workshoppen sted på taget af Peacock Hotel og som sidste år var workshoppen meget besøgt. Oplevelsen af yogapraksis var derfor ikke forskellig fra sidste år: Der er for mange elever til for få lærere, og det lidt ærgerlige resultat er, at man som regel kun får hjælp i de stillinger, som man alligevel altid får hjælp i og at der ikke sker så meget med ens praksis som man kunne have forestillet eller ønsket sig. Dog er klimaet optimalt for yoga, og alene derfor sker der for de fleste en væsentlig udvikling af smidigheden. Man kan derfor håbe på, at workshoppen med tiden får en grænse for tilmeldinger, så ikke den vokser sig større og endnu mere upersonlig.Workshop med Susanna og Petri i Kovalam,
februar 2004

Igen i år var der en måned lang intensiv workshop i shalaen på taget af Peacock Hotel i Kovalam Beach med Susanna fra astanga-skolen i København og Petri fra astanga-skolen i Helsinki. Det var første gang, jeg selv deltog, men det var en utrolig behagelig workshop, så forhåbentlig var det ikke sidste gang. En mindre gruppe blev hængende i Kovalam efter Linos workshop og fortsatte uden pause direkte ind i denne, mens andre stødte til. Da denne workshop ikke er ramt af samme prestige som Linos, var der væsentlig mere plads og tid, og atmosfæren var på samme tid mere afslappet og mere koncentreret og fokuseret. Det var mit første møde med Petri, hvis indstilling til astanga var utrolig inspirerende og spændende. Jeg håber meget på at få lejlighed til at træne med ham igen snart.

Det blev hurtigt tydeligt, at Petris indstilling til astanga på flere væsentlige punkter afviger fra Lino-skolens og i stedet måske snarere er tættere på Linos egen praksis, nemlig indadvendt, spirituel og fokuseret. Dette blev udgangspunktet for flere yderst interessante samtaler, hvoraf en enkelt havde form af et egentlig interview, som kan læses her.


Workshop med Stefan Engström i YogaMudra,
april 2004

Peter og Bodil fra YogaMudra havde inviteret Stefan Engström fra Finland til at holde en workshop på Christianshavn. Det var Stefans første workshop uden for sin egen yogashala i årevis, og det var en fantastisk oplevelse. Arrangementet bød på yogapraksis både i form af talte - og meget informationsrige - timer og mysore-træning i mindre grupper, og Stefan afhold desuden både teknikklasser, introducerede pranayama (det var nok de færreste af deltagerne, der havde prøvet at sidde stille i så lang tid af gangen forud for workshoppen) og guidede yoga-nidra. I min tid som yogi tror jeg aldrig, at jeg har oplevet en instruktør dele så rundhåndet ud af egne erfaringer og egen kundskab.
Et af hovedpunkterne handlede om hofteleddet og hvordan man kan arbejde med det, så det bliver mere åbent. Dette var en naturlig forlængelse af opfattelsen af arbejdet med yogastillingerne som en forberedelse til at sidde stille længe under pranayama. Stefan demonstrerede under en tekniklektion og som forberedelse til pranayama-lektionerne et par gavnlige stillinger til formålet:

Der findes flere billeder fra workshoppen her.Workshop med Mark Darby på Christianshavn,
1.-7. august 2004

Mark Darby gæstede i begyndelsen af august YogaMudra på Christianshavn. Foruden yogapraksis bød han på daglige, fire timer lange undervisningsseancer, hvor han formidlede så meget han kunne nå af sine mere end 30 års erfaring med astanga-yoga. Her er et par billeder og et enkelt videoklip fra workshoppen.


seneste opdatering:
16.03.2005